Ce narghilea să alegi?

Share

Chicha, narghilea, shisha, chilam… De origine persană, acest instrument a trecut granițele pentru a deveni un accesoriu extrem de apreciat de multi occidentali. Narghileaua introduce un nou mod de fumat, impregnat de arome dulci orientale la care poți folosi folie de aluminiu pentru a permite un transfer mai bun de căldură și o ardere mai lentă, permițând o perioadă mai lungă de fumat. Începătorii se pot confrunta în mod natural cu unele ezitari atunci când fac prima lor achiziție. Utilizare, dimensiune, design: câteva sfaturi pentru a alege o narghilea perfectă potrivită nevoilor tale!

Shisha: un scurt memento tehnic

O narghilea este alcătuită din mai multe părți:

  • rezervorul care contine apa rece
  • conducta scufundată care conduce și răcește fumul
  • hornul pe care se află una sau mai multe intrări
  • conducta folosită la inhalarea fumului
  • bolul superior în care se pune amestecul de tutun de narghilea (tutun, melasă, esențe de fructe) și cărbune
  • scrumiera cu care se colectează cenușa

Fiecare element este detașabil pentru a permite curățarea temeinică a acesteia după fiecare sesiune de fumat.

Utilizare: personală sau colectivă?

În primul rând, este esențial să determini utilizarea pe care o vei face de la narghilea. Dacă este rezervat pentru uz personal și individual, un model cu o singură intrare este evident suficient. Pentru o utilizare mai ușor de utilizat și sesiuni cu mai multe persoane, apelează la narghilea cu mai multe furtunuri, care au în general două până la patru intrări. Va trebui să furnizezi mai multe țevi și duze. Cu toate acestea, este posibil să se fumeze cu mai multe persoane pe o narghilea cu o singură intrare, cu condiția ca mai multe piese bucale să fie folosite din motive de igienă. Pentru a începe o sesiune de fumat, tutunul se pune în creuzet narghilea și se acoperă cu o sita sau cu o folie de aluminiu, astfel încât să permită circulația aerului, arderea cărbunilor și eliberarea vaporilor.

Dimensiune: mini, medie sau mai mare

Narghileaua vine într-o mare varietate de dimensiuni. Dacă ai de gând să o folosești doar acasă, ești liber sa alegi un model intermediar (între 30 și 50 cm) sau mai impunător (peste 50 cm), acesta din urma oferind senzații mai bune și ședințe de mai mare durată.

Dacă intenționezi să o iei cu tine în mod regulat pentru utilizare în aer liber, o narghilea de dimensiuni mici sau o mini narghilea (mai puțin de 30 cm) va fi mult mai practică pentru că este ușor de transportat. În ciuda formatului lor mic, aceste narghilele rămân foarte eficiente. Singurul dezavantaj: sesiunile de fumat sunt destul de scurte. Unele mărci oferă, de asemenea, așa-numitele narghilele „nomade”, însoțite de o geantă mică de transport, care este foarte populară printre fumătorii ambulanți.

Diverse stiluri

Dincolo de utilizarea sa, narghileaua este și un accesoriu decorativ care poate arăta uneori ca o adevărată operă de artă. Indiferent de gusturile tale, vei fi răsfățat la alegere dintre gama largă de narghilea disponibile astăzi. Cu o varietate de modele și culori, se confruntă cu fidelitate cu modelele orientale tradiționale atemporale sau ies în evidență printr-o notă mai originală și mai contemporană.

Articole recente

În ce situații poți să oferi flori la servici?

Când are loc un eveniment semnificativ în viața unei persoane apropiate, florile reprezintă o modalitate elegantă de a aprecia importanța evenimentului și...

Ce face un avocat specializat in litigii?

Un avocat specializat in litigii este un avocat care se ocupă cu reprezentarea clienților în procese civile. Acest tip de avocat poate...

Avantajele învățării limbii germane în România

Învățarea limbii germane în România poate fi o experiență extrem de benefică pentru persoanele care locuiesc în această țară. Având în vedere...

Te-ar putea interesa și:

În ce situații poți să oferi flori la servici?

Când are loc un eveniment semnificativ în viața unei persoane apropiate, florile...

Ce face un avocat specializat in litigii?

Un avocat specializat in litigii este un avocat care se ocupă cu...

Avantajele învățării limbii germane în România

Învățarea limbii germane în România poate fi o experiență extrem de benefică...

Ce este cafeaua de specialitate?

Cafeaua de specialitate este un tip de cafea care este făcută cu boabe...