Fuel for fitness – Cum să-ți hrănești corpul

Share

Când modul în care îți alimentezi corpul se aliniază cu modul în care îl miști, înseamnă că ai dobândit un rezultat eficient. Alimentarea corectă a corpului este foarte importantă pentru a menține o viață sănătoasă.

          Nutriția poate fi unul dintre cele mai eficiente instrumente pentru a-ți îmbunătăți performanța. Dacă îți hrănești corpul pentru a satisface cerințele tale de antrenament, te vei pregăti să depășești următoarea provocare. Nu te-ai aștepta ca mașina ta să funcționeze fără benzină, un motor funcțional și o baterie încărcată. De asemenea, nu te poți aștepta ca organismul tău să funcționeze fără nutrienții corespunzători!

          Cum îți alimentezi corect corpul pentru a-ți aduce performanța la următorul nivel? În timp ce nevoile tale specifice depind de corpul tău și de stilul tău de viață, iată câteva sfaturi generale care te vor ajuta să te alimentezi pentru a avea cât mai bune rezultate în timpul antrenamentelor fitness.

Pre-workout fuel

          Gustările înainte de antrenament pot fi o sursă eficientă de energie, dar nu sunt întotdeauna necesare. O masă consistentă cu 3-4 ore înainte de a face mișcare ar trebui să fie suficientă pentru a vă alimenta antrenamentul!

          Dacă nu puteți mânca o masă înainte de a face mișcare, încercați să mâncați ceva care să conțină aproximativ 30 de grame de carbohidrați și cantități mici de proteine ​​și grăsimi. Pâine prăjită, sucul de fructe, batoanele grunale, băuturile sportive și bananele reprezintă toate opțiuni excelente.

          Uneori, ai nevoie de ceva mai mult decât motivație pentru a-ți începe antrenamentul. iFiT Nutrition BCAA+ are cofeină opțională pentru a-ți energiza antrenamentul, electroliți pentru a-ți îmbunătăți hidratarea și BCAA pentru a-ți porni recuperarea.

In-workout fuel

          Dacă antrenamentul durează mai puțin de 60 de minute, nu este necesară o gustare în timpul antrenamentului. Doar asigurați-vă că rămâneți hidratat, indiferent de cât timp faceți exerciții! Pentru antrenamentele între 60-90 de minute, o băutură sportivă cu carbohidrați va menține energia, oferind în același timp electroliți pentru hidratare. Acest lucru este recomandat și pentru sesiunile de mare intensitate care produc multă transpirație. Dacă antrenamentul durează mai mult de 90 de minute, este o idee bună să vă alimentați mușchii și să vă alimentați pe parcursul sesiunii cu o gustare în timpul antrenamentului care conține aproximativ 30 de grame de carbohidrați.

Post-workout fuel

          Recuperarea este esențială pentru progresul tău. O gustare după antrenament vă va umple rezervele de energie și vă va oferi corpului nutrienții pe care îi folosește pentru a vă repara mușchii. Dacă intenționați să mâncați o masă la 1-2 ore după antrenament, nu aveți neapărat nevoie de o gustare după antrenament.

          După o sesiune cardio, încercați un sandviș cu unt de arahide, un smoothie cu fructe sau un iaurt grecesc, care vă va ajuta să vă recuperați. O regulă bună pentru realimentarea după cardio este să iei o gustare cu un raport carbohidrați/proteine ​​de 3:1.

          Obiectivele tale sunt centrate pe formarea mușchilor și a forței? Dacă da, o gustare după antrenament este cu siguranță în regulă! Alimentați-vă cu carbohidrați și proteine, astfel încât antrenamentul să nu vă lase să vă simțiți epuizat. Raportul optim carbohidrati/proteine ​​al unei gustări post antrenament de forță este de 2:1.

          Încercați să beți 2 căni de apă înainte și pe parcursul exercițiului. Pentru exerciții care depășesc 60 de minute, întărește-ți hidratarea cu o băutură care conține electroliți. Deși hidratarea este importantă, este posibil să exagerezi și trebuie să evitați  suprahidratarea.

          Datorită faptului că știți cum să vă structurați aportul alimentar în jurul antrenamentelor, rămâne o întrebare. Dar restul zilei tale? Răspunsul depinde de corpul tău și de stilul tău de viață.

Articole recente

În ce situații poți să oferi flori la servici?

Când are loc un eveniment semnificativ în viața unei persoane apropiate, florile reprezintă o modalitate elegantă de a aprecia importanța evenimentului și...

Ce face un avocat specializat in litigii?

Un avocat specializat in litigii este un avocat care se ocupă cu reprezentarea clienților în procese civile. Acest tip de avocat poate...

Avantajele învățării limbii germane în România

Învățarea limbii germane în România poate fi o experiență extrem de benefică pentru persoanele care locuiesc în această țară. Având în vedere...

Te-ar putea interesa și:

În ce situații poți să oferi flori la servici?

Când are loc un eveniment semnificativ în viața unei persoane apropiate, florile...

Ce face un avocat specializat in litigii?

Un avocat specializat in litigii este un avocat care se ocupă cu...

Avantajele învățării limbii germane în România

Învățarea limbii germane în România poate fi o experiență extrem de benefică...

Ce este cafeaua de specialitate?

Cafeaua de specialitate este un tip de cafea care este făcută cu boabe...