Colecistita acută

Share

Problemele de sănătate acest gen sunt resimțite de foarte multe persoane de la noi din țară. Putem spune că este o boală uzuală, care necesită tratament adecvat rapid pentru a preveni îmbolnăvirea altor organe foarte importante precum ficatul sau pancreasul, care se refac mult mai greu.

Ce semne ar trebui să ne îngrijoreze?

Dacă vă confruntați cu o durere severă în partea superioară a abdomenului sau dacă apare o durere care iradiază către umărul drept sau chiar în spate, vă puteți gândi la debutul unei colecistite acute, fără doar și poate,

De asemenea, dacă după mese copioase apar vărsături, greață, febră sau o sensibilitate mare a abdomenului la atingere, din nou cauza poate fi în mod foarte probabil o problemă a colecistului.

Ce se întâmplă daca amânăm și nu mergem la doctor pentru a începe un tratament imediat?

Dacă vom amâna la nesfârșit începutul unui tratament corect, putem să ne confruntăm cu probleme foarte severe de sănătate, precum: colecisto-pancreatita acută, plastronul colecistic, peritonită, cangrenă, hemoragie peritoneală, fistule biliare, etc.

Complicațiile pot fi mult mai severe dacă mai sunt asociate și alte boli sistemice sau alte boli organice. De asemenea, persoanele supraponderale sunt foarte expuse la probleme de sănătate de acest gen.

În mod cert medicul va recomanda scăderea în greutate, însă, în mod treptat. O scădere bruscă a greutății poate determina și apariția de calculi biliari. Pentru colecistită, este recomandat să consumați multe lichide pentru a hidrata organismul din abundență, este recomandat tratament adecvat cu antibiotice, dieta adecvată, alte medicamente simptomatice și colecistokinetice sau chiar și tratamentul chirurgical.

Articole recente

Importanța vitaminei C pentru starea noastră de sănătate

Vitaminele joacă un rol foarte important pentru starea noastră de sănătate. Sunt aliați foarte puternici în lupta cu bolile grave și în...

Complicațiile hipertensiunii arteriale netratată la timp

Hipertensiunea arterială este o boală foarte frecvent întâlnită nu doar la noi în țară. Ea face parte din categoria bolilor silențioase. De...

Curcuma, Turmenic și Curcumina

Ce este Curcuma? Curcuma este un gen de specii care se mai numește și șofran indian. El face parte...

Te-ar putea interesa și:

Importanța vitaminei C pentru starea noastră de sănătate

Vitaminele joacă un rol foarte important pentru starea noastră de sănătate. Sunt...

Complicațiile hipertensiunii arteriale netratată la timp

Hipertensiunea arterială este o boală foarte frecvent întâlnită nu doar la noi...

Curcuma, Turmenic și Curcumina

Ce este Curcuma? Curcuma este un gen de specii...