Istoria unui gigant al modei – Giorgio Armani

Share

Povestea uneia dintre cele mai mari case de modă din lume a început în Italia în orașul Piacenza în anul 1934. Aici s-a născut acela care avea să devină chiar medic, Giorgio Armani.

Meseria a ales-o datorita pasiunii pentru anatomie, după cum a susținut și declarat de-a lungul timpului. De asemenea, îi plăcea să confecționeze păpuși. Pentru că în timp și-a dat seama că meseria de doctor nu era pentru el, a devenit….decorator de vitrine și apoi vânzător de haine pentru bărbați.

Cine sunt fondatorii brandului Giorgio Armani?

Celebrul brand a fost fondat de către Sergio Galeotii și Giorgio Armani. Inspirat din moda britanică, în anul 1975 Giorgio Armani S.p.A începe să devină unul din cele mai renumite branduri în întreaga lume.

5 ani mai târziu, devine un brand celebru inclusiv în Statele Unite ale Americii.

Haine simple, sobre și foarte elegante! Sunt exact cuvintele care descriu cel mai bine creațiile marelui maestru. Linia Emporio Armani de haine sport urma să apară abia în anul 1981 iar în anul 1987 casa de modă lansează și linia destinată femeilor Mani.

Cei doi fondatori au colaborat cu succes până în anul 1985, an în care s-a stins din viață Sergio Galeotti.

O poveste de succes, al unui creator de modă care a reușit să devină la fel de celebru ca și cei care au construit casele celebre de modă Coco Chanel și Yves Saint Laurent.

Hainele marca Armani sunt printre cele mai îndrăgite creații vestimentare din întreaga lume și în zilele noastre.

Articole recente

Povestea unui brand- Calvin Klein

Spre deosebire de multe alte brand-uri celebre din lumea modei, brandul Calvin Klein a apărut abia în anul 1968. Cu toate acestea,...

Despre ținutele Office

Anumite locuri de muncă impun ținute Office! Nu trebuie să vă faceți griji. Nu este deloc greu să arătați foarte bine la...

Ce purtăm în 2022?

Putem spune că anul acesta sunt la modă hainele....care ies bine în evidență și culorile stridente. Nimic nu este șters! Așadar, este...

Te-ar putea interesa și:

Povestea unui brand- Calvin Klein

Spre deosebire de multe alte brand-uri celebre din lumea modei, brandul Calvin...

Despre ținutele Office

Anumite locuri de muncă impun ținute Office! Nu trebuie să vă faceți...

Ce purtăm în 2022?

Putem spune că anul acesta sunt la modă hainele....care ies bine în...