Algele marine și îngrijirea tenului

Share

Dacă întâlniți produse cosmetice pe bază de alge marine, trebuie să rețineți faptul că sunt foarte eficiente pentru îngrijirea tenului.

Algele marine sunt foarte importante datorita proprietăților lor foarte bune de anti oxidare. Pigmenții din compoziția anumitor tipuri de alge marine care au proprietăți antioxidante ne vor proteja foarte bine tenul, în primul rând.

Nu este singura calitate importantă a algelor marine. Este foarte valoros și poate fi foarte bine valorificat și conținutul foarte crescut de aminoacizi și de substanțe nutritive, de asemenea.

Toate la un loc au drept rezultat o foarte bună hidratare care va împiedica fenomenul de apariție al ridurilor și degradarea elastine sau a colagenului, cele mai importante elemente din structura pielii care ne fac să arătăm întotdeauna foarte bine.

De aceea, veți observa, că multe creme cu efect anti-aging conțin extracte din alge marine. Componentele din structura algelor marine se absorb foarte repede, susțin specialiștii din industria cosmeticelor. Toate mineralele și toate celelalte oligoelemente sunt direct transmise către stratul bazal al pielii.

Ce conțin algele marine?

Rețineți că în algele marine se găsesc cantități importante de cupru, zinc, magneziu, fosfor, mangan, etc. Aceste oligoelemente sunt foarte importante pentru ca organismul nostru să sintetizeze cantități importante de fibre de elastină și colagen.

De ce avem nevoie de creme care conțin agenți antioxidanți?

În prezent, foarte multe persoane fumează. De asemenea, nu toată lumea își protejează tenul împotriva radiațiilor ultraviolete (deși în magazine sunt comercializate foarte multe creme cu efecte de protecție împotriva UV!). La acestea mai adăugați și poluarea din atmosferă, alimentația complet nesănătoasă și lipsa hidratării sau a vitaminelor.

În aceste condiții este nevoie de agenții antioxidanți care sunt capabili să contracareze foarte bine acțiunile nocive ale tuturor factorilor poluanți.

Articole recente

Sfaturi utile pentru persoanele care doresc să piardă din greutate

Persoanele care au probleme de greutate excesivă pot începe un nou stil de viață. Nu este deloc dificil dacă doriți cu adevărat...

Tenul are nevoie de hidratare și curățare continuă

Dacă vrem să îmbătrânim frumos și să avem riduri cât mai puține, trebuie să fim atenți și să ne îngrijim tenul în...

ManichiurManichiurile semipermanente – o soluție de compromisile semipermanente – o soluție de compromis

Îngrijirea unghiilor necesită timp. Dacă doriți să aveți unghii îngrijite perfect, sunteți nevoita să apelați la serviciile unui salon profesional pentru îngrijirea...

Te-ar putea interesa și:

Sfaturi utile pentru persoanele care doresc să piardă din greutate

Persoanele care au probleme de greutate excesivă pot începe un nou stil...

Tenul are nevoie de hidratare și curățare continuă

Dacă vrem să îmbătrânim frumos și să avem riduri cât mai puține,...

ManichiurManichiurile semipermanente – o soluție de compromisile semipermanente – o soluție de compromis

Îngrijirea unghiilor necesită timp. Dacă doriți să aveți unghii îngrijite perfect, sunteți...