Curcuma, Turmenic și Curcumina

Share

Ce este Curcuma?

Curcuma este un gen de specii care se mai numește și șofran indian. El face parte din familia Zingiberaceae. În întreaga lume există în momentul de față nici mai mult și nici mai puțin de 133 de specii de Curcuma.

Ce este Turmenicul?

Aceasta este o plantă erbacee care face parte din genul Curcuma Ionga. Originea acestei plante este în zonele tropicale ale Asiei de Sud.

Ce este Curcumina?

Curcumina este pigmentul care este prezent în mai multe specii de acest gen. El se extrage prin diferite metode din făina de Turmenic.

Curcumina are multiple efecte asupra stării noastre de sănătate. Este greu de crezut ca pudra de Turmenic (condimentul curry!) care conține Curcumina poate avea atât de multe efecte asupra organismului nostru: antioxidant, antiinflamator, folositor pentru tratarea artritei, recomandat pentru tratamentul sindromului metabolic, un foarte bun supliment alimentar, etc.

Efecte antiinflamatorii și antioxidante

Sunt foarte cunoscute și apreciate efectele antiinflamatorii ale Curcuminei, precum și cele dezinfectante. Dacă este aplicat pe leziuni ale pielii, aceasta are o foarte bună capacitate de vindecare și dezinfectare. Despre rolul său antioxidant, ce putem spune: este unul din cele mai valoroase efecte!

Antioxidanții reușesc cu succes să ne scape de radicalii liberi care sunt foarte nocivi pentru starea noastră de sănătate. Acești radicali liberi sunt capabili să determine moartea multor celule din organism. Cu ajutorul substanțelor antioxidante, radicalii liberi vor fi împiedicați să distrugă celulele organismului.

Pentru a spori și mai mult efectul Curcuminei, aceasta se asociază cu Bromelina. Proprietățile antiinflamatorii foarte bune ale Curcuminei au determinat oamenii de știință să recomande acest preparat persoanelor care suferă de osteoartrită, artrită sau artrită reumatoidă. Există studii medicale care au demonstrat faptul că, este posibilă inclusiv progresia sclerozei multiple.

Alte efecte importante mai sunt și prevenirea formării plăcilor de aterom, stimularea funcțiilor digestive, prevenirea și tratarea cancerului, prevenirea bolilor neurodegenerative, etc.

Articole recente

Importanța vitaminei C pentru starea noastră de sănătate

Vitaminele joacă un rol foarte important pentru starea noastră de sănătate. Sunt aliați foarte puternici în lupta cu bolile grave și în...

Colecistita acută

Problemele de sănătate acest gen sunt resimțite de foarte multe persoane de la noi din țară. Putem spune că este o boală...

Complicațiile hipertensiunii arteriale netratată la timp

Hipertensiunea arterială este o boală foarte frecvent întâlnită nu doar la noi în țară. Ea face parte din categoria bolilor silențioase. De...

Te-ar putea interesa și:

Importanța vitaminei C pentru starea noastră de sănătate

Vitaminele joacă un rol foarte important pentru starea noastră de sănătate. Sunt...

Colecistita acută

Problemele de sănătate acest gen sunt resimțite de foarte multe persoane de...

Complicațiile hipertensiunii arteriale netratată la timp

Hipertensiunea arterială este o boală foarte frecvent întâlnită nu doar la noi...